Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med takskruv lurar han halkan

Örondoktorn och före detta fjällräven, Mats E Nilsson har kommit på ett enkelt och billigt sätt lura halkan.

– Det är ett billigt sätt att bespara ortopeden en massa extra benbrott, säger Mats.

Annons

För några år sedan köpte Mats E Nilsson ett par vadarstövlar med en lös sula som man spände fast med några remmar. Det var väldigt bökigt att hålla på med remmarna och Mats lessnade till slut på allt strul som blev med dem.

Då kom Mats på att med takplåtskruv, som man kapar till i önskad längd med en bultsax, och sedan helt enkelt skruva i dessa i sin sko för att slippa risken med att halka och slå sig.

– Men på riktigt blank is och när det är flera plusgrader så bör man nog ändå vara på sin vakt, säger Mats.

Den här vintern har erbjudit många dagar med risk att ramla och slå sig och det är fortfarande några månader kvar att oroa sig för. – Man ska nog undvika att sätta några skruvar mitt under foten så inte skruven blir för lång och man skadar sig i foten, fortsätter Mats.

– Jag har haft dubbdäck på min cykel i snart trettio år nu och varför skulle man inte kunna ha dubbar i skorna för att förhindra olyckor, avslutar Mats E Nilsson.

Kostnaden för 250 stycken takplåtskruvar som är härdade kostar runt 170 kronor, och till ett par skor kanske man får plats med 40 skruvar. Dessa skruvar finns att köpa i de flesta välsorterade byggvaruhusen i Östersund.