Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljregn och blötföre på Lilla Vasaloppet

Tö och bäckar av smältvatten hindrade inte årets mest entusiastiska skidtävling. 110 barn var anmälda till Lilla Vasaloppet på Spikbodarna.

Det är idrottsföreningen Korpens största arrangemang jämte Jämthjulingen på sommaren och många funktionärer krävs när varje deltagare ska få medalj, diplom och blåbärssoppa.

En av funktionärerna var Majbritt Jönsson som varit med om många lopp på Spikbodarna. Så många att hon ber alla med bra minne att komma hjälpa till med räkningen. Hur många gånger har egentligen Lilla Vasaloppet ordnats?

– Det startade nog samtidigt som Jämthjulingen och den har hållit på i 40 år så det är nog lika, men vi vet inte säkert, sa hon och delade ut diplom.

110 barn från 2, 3 år och uppåt var anmälda till söndagens lopp på 1, 2,5 eller 5 kilometer. Trots att snön knappt räckte.

En av dem var Valter, 3 år. Han gick i mål med rosiga kinder och berättade hur långt han hade åkt.

– Jättelångt.