Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medan du sov: Rattfull krockade annan bil i vårdlös omkörning

Så var natten i Jämtland.

Lokalt:

En rattfull bilförare krockade en annan bil vid en vårdslös omkörning i Klövsjö.

En man i 60-årsåldern greps i Östersund efter att ha misshandlat och hotat en kvinna.

Väder:

Inlandet: Mulet och på många håll regn eller skurar. Lokalt kan det vara kraftigt. 8-15 grader och vind omkring nord.

Fjällen: Mulet och regn till och från. I allmänhet 5-10 grader och nordvästlig vind, på kalfjället frisk. Det råder fortsatt klass 1-varning för höga vattenflöden. Det ligger fortfarande kvar snö i fjällen efter en kall vår.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

En 21-årig man har skjutits i knäet i Malmö. Han är känd av polisen sedan tidigare och polisen utesluter inte att händelsen kan sättas i samband med tidigare våldsdåd i staden.

Minst 50 renar dog när de blev påkörda av ett tåg vid Kalixfors i Kiruna. "En katastrof för samebyn", säger Tor Erik Huuva från Leavas sameby.

Internationellt:

Grekland har överlämnat ett nytt reformförslag till eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem och klarade därmed tidsfristen som gick ut vid midnatt. Det handlar bland annat om besparingar inom pensionssystemet, höjd företagsskatt och höjd hotell- och restaurangmoms.

Påve Franciskus manar till ett slut på vad han benämner som ett "folkmord" mot kristna i bland annat Mellanöstern

Sport:

Iklädd Trångsvikens klubblinne slog höjdhopparen Erika Kinsey till med en tredjeplats i sin Diamond Leaguedebut. "Det är som en saga", säger den förra världsstjärnan Kajsa Bergqvist om Kinseys väg till världseliten.

Sverige är klart för semifinal i inlinehockey-VM efter seger mot USA.

Kultur:

Den 11 juli för 20 år sedan föll den lilla bosniska staden Srebrenica för en offensiv av den bosnienserbiska armén. De följande dagarna mördades minst 7300 människor. Christian Palme, krigsreporter på Balkan på den tiden, berättar inifrån en mardröm.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 eller mejla på 72063@op.se.

Följ oss:

Facebook: OstersundsPosten

Twitter: @opse

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström