Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medarbetare inom äldrevården i Strömsund drabbad av corona

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

En anställd inom äldreomsorgen i Strömsunds kommun har testats positivt för covid-19. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod att smittan var på ett äldreboende, vilket var fel. Den korrekta beskrivningen ska vara "inom äldreomsorgen". Vi beklagar misstaget.

På måndagen meddelade Strömsunds kommun att en medarbetare inom äldreomsorgen i kommunen har bekräftad covid-19. Det är det första kända coronafallet inom äldreomsorgen i kommunen.

”Kommunen gör nu sitt allra yttersta för att skydda vårdtagare från att bli smittade. Vi säkerställer även att övrig personal tryggt kan arbeta vidare med sitt samhällsviktiga uppdrag”, skriver kommunen på hemsidan.

Kommunen skriver att man nu arbetar fokuserat med att skydda vårdtagare från att bli smittade och man följer smittskyddsläkarnas rekommendationer och anvisningar för att inte riskera att föra smittan vidare.

Här kan du följa vår liverapportering om corona: