Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslag: ”Folkomrösta om expresscykelvägarna”

Författaren till ett medborgarförslag om expresscykelvägarna i Östersund vill att det ska genomföras en folkomröstning i kommunen om all fortsatt utbyggnad av expresscykelvägarna. Förslaget har i skrivande stund 46 underskrifter.

 Läs fler inlägg om expresscykelvägarna

Ett medborgarförslag till Östersunds kommun handlar om den fortsatta utbyggnaden av expresscykelvägar i Östersund. Författaren till förslaget menar att det idag finns ett stort missnöje mot hur det har blivit med expresscykelvägen på Brunflovägen.

Samtidigt menar författaren att majoriteten av invånarna i Östersund inte har efterfrågat expresscykelvägarna i Östersund och efterfrågar därför en folkomröstning.

"För att få en så bred och demokratisk process som möjligt, bör invånarna få säga sitt och en folkomröstning är det bästa sättet att få veta vad majoriteten av invånarna tycker", skriver författaren till medborgarförslaget.

I skrivande stund har förslaget fått 46 onlineunderskrifter. För att ett medborgarförslag ska behandlas av kommunen krävs det att förslaget får minst 25 stycken underskrifter under de tre månader som förslaget samlar underskrifter på kommunens hemsida.