Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mediestudenter nöjdast på Miun

Medie- och civilingenjörsutbildningarna. Där går studenterna som är mest nöjda med sina studier på Mittuniversitetet. Minst nöjda är de som pluggar inom vård och samhällskunskap, visar en ny undersökning.

Nöjd Studentindex är en årlig mätning som visar hur bra studenter trivs och hur nöjda de är på sina högskolor och universitetet. Studenterna har fått svara på olika typer av frågor som sedan har resulterat i ett index. Indexberäkningen för nöjdenheten får ett värde mellan 0 och 100. Ju högre värde desto bättre anser studenterna att Mittuniversitetet uppfyller deras krav och förväntningar.

Studenter som pluggar media är mest nöjda, med ett index på 69,5. Civilingenjörsutbildningarna kommer tätt efter med ett index på 68,4. Minst nöjda är studenter som pluggar vårdutbildningar och samhällskunskap med index på 60, 6 respektive 60,1.

De främsta framgångsfaktorerna för att studenterna ska vara nöjda är bland annat att lärarna upplevs som engagerade och kompetenta, rimliga klasstorlekar, god lärartäthet och tillräckligt med undervisningstimmar, enligt undersökningen.

Studentnöjdhet uppdelat per kön visar att kvinnors nöjdhet minskar medan männens ökar. Kvinnor är dock fortfarande något mer nöjda än män.

Skillnaden när det gäller nöjdheten på de olika campusorterna är marginell. Men studenterna i Härnösand är något mer nöjda än studenterna i Sundsvall och Östersund.

4 procent av studenterna upplever att de har blivit kränkta eller diskriminerade av någon på Mittuniversitetet. Av dessa anser 69 procent att de har blivit kränkta av en lärare, enligt undersökningen.

Undersökningen är gjord av Svensk Kvalitetsindex.