Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellberg inför matchen mot Portugal: ”Är nog här som mittback”

Petter Hansson eller Daniel Majstorovic – vem spelar Olof Mellberg med?
Eller är alla tre mittbackarna på planen i VM-kvalet mot Portugal?

Annons

– Man får titta på vad som är det bästa för laget, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Egentligen är den första frågan inte vilket som blir mittbacksparet i Porto på lördag, utan snarare den här: Vem spelar vänsterback?

Vågar Lagerbäck lita på att Erik Edman håller trots att han inte spelat en hel A-lagsmatch med Wigan på ett år?Vågar han lita på att Adam Johansson är mogen att gå in från start i ett VM-kval två månader efter landslagsdebuten mot USA?

Om svaret är nej i båda fallen är den mest troliga lösningen att Mikael Nilsson flyttas från höger- till vänsterkanten, Mellberg knuffas ut från mittförsvaret och återvänder till positionen han inledde landslagskarriären på för nio år sedan.

eller Mellberg utesluter rockader.

– Det är helt upp till förbundskaptenen. Det har inte varit en helt ovan roll i klubblaget. Jag har spelat där några matcher i Juventus och även i Aston Villa. Men jag tror inte att det är aktuellt. Tittar man på truppen är jag nog här som mittback. Men vi får se, det är några dagar kvar, säger Mellberg om spekulationerna om honom som högerback.

– Normalt sett är han innerback och det är där han har sina bästa kvalitéer. Sedan får man titta på vad som är det bästa för laget. Jag stänger inga dörrar och vill inte skänka något till portugiserna inför matchen. Vi får se på lördag, säger Lagerbäck.

spelövningarna på gårdagens träning på Antonio Coimbra da Mota-stadion i Estoril heter mittbacksparet Mellberg-Majstorovic – och Edman och Johansson konkurrerar om platsen till vänster i fyrbackslinjen.

Men Mellberg vågar inte tro något än.

– Jag vet inte, vi blandar lite och brukar rotera och dölja lite in i det sista. Om jag skulle få spela högerback kommer jag att gå ut och göra det bästa av situationen, säger han.

Större delen av förra säsongen, den sista i Aston Villa, placerade managern Martin O’Neill honom på kanten. Inledningsvis hade han samma roll i Juventus i höstas. Det är först i år han etablerat sig som mittback i Serie A.

– Det har känts bra. Vi har varit stabila. Försvaret har fungerat bra.

– Gör jag nog. De var inte i högform då. Jag var inte med, men jag såg matchen och de var nog ganska nöjda med ett kryss. (TT)