Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melodikryss över generationsgränser

Med ett klurigt melodikryss förenade elever från Jämtlands gymnasium nytta med nöje.
– Vi har specialanpassat repertoaren, sa Erik Hellqvist.

Den nya gymnasiereformen som infördes i skolan 2011 innebar förändringar i utförandet av slutårets gymnasiearbete. För eleverna på estet- och musikprogrammet på Jämtlands gymnasium har det inneburit att det individuella specialarbetet har ersatts av ett grupparbete med "programspecifik karaktär". Nio elever valde således som sitt gymnasiearbete att snickra ihop ett melodikryss och framföra låtarna på kommunens bonusboende i Valla på Frösön. I den fullsatta samlingssalen delade man dessutom ut sånghäften och uppmanade åhörarna att sjunga med.

– Vi ville utforma melodikrysset så att alla fick vara lite delaktiga, berättade eleven Erik Hellqvist och syftade på publikens höga medelålder.

Och visst var publiken delaktig. Mest allsång blev det i den avslutande låten av Evert Taube.

– Jag tycker de gjorde det bra, var 94-årige Nils Isakssons kommentar efter evenemanget.

I publiken fanns även läraren Eva Sparf för att filma och bedöma elevernas framförande av sitt gemensamma gymnasiearbete.

– Vi får väl se om de får godkänt.