Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

… men damerna tappade pallplatsen på slutsträckan

Det svenska damstafettlaget hade chans på en pallplats i skidskyttevärldscupen men Anna Maria Nilsson på slutsträckan sköt bort Sverige, som slutade på femte plats.

I ymnigt snöfall på OS- banorna i Vancouver gick Nilsson ut på fjärde sträckan som trea, 23 sekunder före ryskan Olga Zajtseva. Svenskan behövde två extraskott vid det liggande skyttet och Zajtseva kunde gå om.

Men fajten om den sista pallplatsen levde. Två straffrundor efter miserabelt stående skytte förstörde dock Sveriges chanser och i mål hade även Ukraina passerat.

för Sverige – åkte bra men var långsam på vallen och växlade som nia. Helena Jonsson tog över och med stensäkert skytte körde hon upp Sverige till tredjeplatsen.

En placering som Anna Carin Olofsson Zidek höll på tredjesträckan, trots att hennes gevär krånglade. Inför start hade hon behövt byta slagstift – som ser till att skotten går iväg – men bytet var inte klockrent för under skjutningarna råkade hon ut för tre klickskott, vilket sinkade henne otaliga sekunder.

Förbundskaptenen Staffan Eklund har fått väldigt positiva intryck av banorna i Whistler.

här, en av det bästa orterna som vi har sett. Framförallt spåren. Det är inte så branta backar här och spåren är fruktansvärt breda, det känns som att åka på E 4:an.

Tyskland tog en överlägsen seger före Kina och Ryssland. (TT)