Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

... men hon är inte med och slåss om kristallkulan

För herrarna kommer det bli en tuff kamp om vem som får höja kristallkulan i Åre. Samtidigt har spänningen försvunnit på damsidan då Lindsey Vonn i princip redan har avgjort cupen.
– Det är nästan omöjligt­ att tappa ledningen, ­säger hon.

Amerikanskan leder totala världscupen med 369 poäng före Maria Riesch, Tyskland. Så med ett bra åk i onsdagens störtlopp kan Lindsey Vonn bara jubla. Själv säger hon att hon har allt i egna händer och det är en ledning som hon bara inte kan tappa. 24-åringen har haft en bra säsong med två VM-guld och 14 pallplatser varav sju segrar i världscupen.

– Det har varit fantastiskt, men det har varit en lång säsong så jag är glad att det är final nu. Men det kommer att bli en tuff vecka här också, säger Lindsey Vonn.

– Jag gillar Åre så jag är glad att vara tillbaka. Det har varit väldigt varmt ute i Europa så det är skönt att komma hit där det är riktig vinter, säger Vonn som tog två silvermedaljer på VM i Åre, i super-G och störtlopp.

Efter gårdagens träning fick man dock leta långt ner i listorna för att hitta Vonn.

– Det gick verkligen inte fort. Det var tufft med ljuset, att se. Men det var okej, nu fick man kolla terrängen lite istället. Det är mycket hopp och det gillar jag, en bra störtloppsbacke, säger Vonn som definitivt kommer att åka snabbare senare i veckan.

Även om Maria Riesch har en teoretisk chans att gå om Vonn så har hon redan släppt den tanken.

– Jag försöker försvara min andraplats, ta några bra placeringar och bara ha kul. Jag känner ingen press för finalerna, säger Maria Riesch.

På herrsidan är det betydligt jämnare. Med fyra discipliner kvar är det fem åkare inom 74 poäng. I ledning just nu är Ivica Kostelic, Kroatien, med 837 poäng. En seger ger 100 poäng.

Det finns dock inga svenskar som är med och krigar om någon kristallkula. Men Sverige har redan en cupseger genom Anja Pärson som sedan tidigare säkrat kombinationscupen. Hon är också den som är med i toppen, i den totala världscupen, men hon är för långt ifrån för att ha någon chans till seger. Anja är trea med andraplatsen inom räckhåll.