Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men hoppet om en arena lever kvar

På lördagen invigdes den nya spontanidrottsplatsen vid Svenstaviks skola – en ny samlingsplats för både ungdomar och föräldrar. Samtidigt finns hoppet om att det också är ett steg mot en ny, större arena.

Arbetet med att byta ut den gamla hockeyrinken i Svenstavik mot konstgräs, enligt de önskemål som uttryckts av barn och ungdomar i området, tog ett och ett halvt år. Nu står spontanidrottsplatsen klar, där barn och ungdomar ska kunna samlas och spela till exempel fotboll, bandy eller basket.

– Upprinnelsen till det här var att vi ville få till en sporthall. Det är ett 30-årigt projekt och det här känns som ett naturligt steg i utvecklingen av arenan, säger Åsa Jonsson, samordnare för projektet och del av den arbetsgrupp som gjort upprustningen av området möjlig.

Diskussionen om en ny sporthall i Svenstavik har pågått under många år men än så länge är den drömmen långt borta. Åsa Jonsson säger dock att arbetet fortlöper och att det finns ett intresse från politiskt håll för att utveckla den gamla idrottsplatsen.

Spontanidrottsplatser har gemensamt att platsen är tillgänglig för alla och att de förenar många olika intressen. Vid invigningen var intresset stort för att testa det nya konstgräset och för att leka med Cirkus Kul och Bus som var på plats.

– När vi sopade och gjorde klart det sista i går stod det 30 ungar där som ville in, "får vi gå in nu?", säger Åsa Jonsson.

Den nya konstgräsplanen bakom sina stängsel lyser bjärt i kontrast mot de angränsande löparbanorna och grusplanen. Tanken är att även den delen, som är från -40-talet, ska rustas upp framöver. Bland annat ska en motorikbana byggas.

– Planen är att den ska stå klar nästa sommar och att vi under tiden projekterar vidare på friidrottsplatsen, säger Åsa Jonsson.

Arbetet med att bygga den nya samlingsplatsen har gått till lokala företag, vilket Åsa Jonsson och hennes kollegor tycker är en viktig del av upprustningen.

– Jag tycker vi har försökt tänka till så att pengarna landar här, säger hon, och radar upp en rad lokala företag som lagt gräs och byggt stängsel.

Invånarna verkar också nöjda med projektet.

– Jag tycker det är jättebra att det händer något, och det blir ju en samlingsplats när barnen går ut och vi följer med, säger Maria Renström.

Vännen Malin Seger–Olausson håller med. Men hon tror inte att det kommer att bli någon ny arena inom överskådlig framtid.

– Nu när de fått den här känns det som ett steg ännu längre bort, säger hon.