Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men Sunnan Tibby får vänta på sin storseger

Det som skulle bli kanske årets höjdpunkt, blev ett orden­tligt magplask. Hammerdalshästen Sunnan ­Tibbe galopperade direkt i starten för Jan-Olof ­Johansson under Olympiatravet på Åby.

Annons

Sunnan Tibbe hade via ett fjärdepris i ett klass 1-försökt på Bergsåker, lite oväntat kvalat in till finalen under Olympiatravsdagen.

Klockan 18.00 på fredagskvällen påbörjade amatörtränaren Christer Olofsson och Jan-Olof Johansson sin resa söderut. Fjolårets häst vid Östersundstravet skulle under lördagen tävla i det finaste av sammanhang, vid en av årets stora travfester, Olympiatravet.

De trötta chaufförerna hade tagit sig de 90 milen till Mölndal vid kl.05.00-tiden, lade sig och sov en stund i Jan-Olofs hästbuss innan det var dags.

Allt gjordes i ordning och vid kl.12.30 kunde den stora publiken se länets hopp i uppvärmningen och den lille 8-årige valacken såg verkligen ut att trivas i den härliga vårsolen.

– Sunnan Tibbe kändes riktigt fin i uppvärmningen. Han var lugn och fin idag, vilket brukar vara ett bra tecken, löd Jan-Olofs rapport.

på förhand mycket tuff ut, med bakspår och namnkunniga konkurrenter som Einar Celeber och Leonas Yeti med de bästa utgångslägena, men nu steg ändå förhoppningarna.

Fast när loppet väl var iväg drog det nedåt på mungiporna för ägaren Christer Olofsson då en startgalopp förstörde dagen för jämtekipaget.

– Einar Celeber galopperade innan bilen släppte iväg fältet och Sunnan Tibbe fick grussprut på sig, blev generad till galopp för han är lite fjantig för sådant. Han kändes mycket bra efter galoppen och går säkert en riktigt fin säsong till mötes, sade Jan-Olof Johansson.

– Formen är riktigt bra nu och ifall vi kommer med vid V75 på Umåker till helgen provar vi nog där, sade Christer Olofsson innan de vid kl.18.00 påbörjade sin hemresa.

Leonas Yeti och Erik Adielsson, vann loppet, från ledningen.

Mer läsning

Annons