Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mendiola: "Ser en framtid i Sverige"

En spännande höst väntar Alexis Mendiola. Tillbaka ifrån skadan som hållit honom borta under våren är det en spelsugen lirare som förstärker ÖFK inför hösten. Och efter säsongsavslutningen vankas det bröllop.

– Jag saknar allt med Mexiko, svarar Alexis Mendiola på frågan om vad han saknar med hemlandet. Trots det har han nu tillbringat tre år i Sverige.

Sedan han nekats arbetsvisum i England efter en testperiod med Wigan Athletic hamnade den snart 24-årige mexikanen i GIF Sundsvall. Efter en ettårig sejour med få framträdanden för "Giffarna" blev Östersunds FK ny klubbadress.

Två år har det blivit i Östersund hittills.

– Jag tycker mycket om staden, och jag trivs med laget, säger Alexis Mendiola, som, trots tiden utomlands, ändå inte är helt bekväm med språket ännu.

– Engelskan fungerar hyfsat men det känns lite pinsamt att prata. Men min svenska är inte särskilt bra, förklarar Alexis, som tog till vara på spelarnas korta sommarledighet, inte bara genom vila och umgänge med familj och vänner. Han passade även på att åka hem till Mexiko och fria till sin flickvän – och i slutet av november vankas det bröllop.

– Jag är väldigt lycklig över det, säger Alexis.

Men då hans fästmö än så länge bor kvar i Mexiko tvingas han vara utan henne under fotbollssäsongen.

– Det är lite jobbigt, men vi kommunicerar dagligen så det fungerar ganska bra.

Ser du en framtid i Sverige eller någon annanstans?

– Jag ser en framtid i Sverige.

ÖFK drabbades inte bara av en förlust i säsongspremiären borta mot Ljungskile. Inte mindre än fem spelare åkte på mer eller mindre allvarliga skador. Bland dem Alexis Mendiola, som efter en stämpling fick en fraktur i en tå. En skada som tog tid att läka, och inte förrän till våravslutningen i Sundsvall var han åter tillgänglig för spel.

Mendiola som var formstark under försäsongen med utökad målfabrikation och ett lovande samarbete i anfallet med Modou Barrow fick alltså ägna tre månader åt vila och rehabilitering.

Skadan är läkt, och nu är bara frågan om matchformen är tillräckligt bra för regelbunden speltid, vilken den är om han själv får göra bedömningen.

– Jag tycker att jag är i bra fysisk form nu, men sen är det upp till tränaren att bestämma när jag får spela.

I morgon möter ÖFK just Ljungskile, som överraskat många under säsongen. Bohuslänningarna är just nu tvåa. I höstas gjorde Alexis Mendiola comeback efter ett kortare skadeuppehåll med ett inhopp mot just Ljungskile.

Då levererade han en smörpassning till Taylor Morgan (en annan som är tillbaka från skada) som sköt in segermålet. Blir det något liknande i helgen?