Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meningslös arbetsgrupp i Ragunda

Arbetsgruppen Vital demokrati, med uppgift att se över den politiska organisationen i Ragunda, har jobbat helt i onödan. Det hävdar Göran Boström (C) som anser att gruppen körts över av den socialdemokratiska majoritetsgruppen.

– Vi har följt de direktiv gruppen fick till punkt och pricka och lämnat förslag till förändringar. Men när det kommit till beslut har s-gruppen kommit med helt egna förslag. Minst sagt egendomligt, sade Göran Boström i sin kritik när kommunfullmäktige på onsdagskvällen skulle avgöra ärendet.

Han nämnde bland annat att gruppen föreslagit att antalet ledamöter i kommunfullmäktige nästa mandatperiod skulle minskas från nuvarande 31 till 25.

– Men när kommunfullmäktige i februari skulle ta ställning till vårt förslag drev s-gruppen igenom att det skulle vara 27 ledamöter i stället, konstaterade han.

Även förändringar som rör kommunstyrelsen ansåg han att s-gruppen försökt kuppa igenom med förslag som inte beretts i arbetsgruppen Vital demokrati.

– Vi har alltså jobbat helt i onödan och till ingen nytta, ansåg Göran Boström.

Kommunalrådet Terese Bengard (S) bemötte hans kritik.

– Eftersom arbetsgruppen inte varit enig i sina förslag fick kommunstyrelsen ta över hela frågan. Därför lade vi våra egna förslag, förklarade hon.

Men kritiken mot demokratiarbetet kom även från andra ledamöter.

– Det saknas ekonomiska konsekvenser av förslagen till förändringar. Allt är bara rörigt, ansåg Sara Lindström (V).

– Det finns ingenting om hur det framtida partistödet ska hanteras, påpekade Stefan Nilsson (AfR).

Inte heller tidigare kommunalrådet Elisabeth Yngström (S) var nöjd och yrkade på återremiss av hela ärendet, vilket också efter ajournering blev fullmäktiges beslut.

Det enda delbeslut om förändringar i den politiska organisationen är alltså hittills minskningen av antalet ledamöter i kommunfullmäktige efter nyår.

Andra eventuella förändringar i organisationen, arvodesregler och pensionsbestämmelser får nu anstå tills efter valet