Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mensah är ordinarie oavsett spelsystem

Samuel Mensah har varit ordinarie i ÖFK-dressen under så gott som hela säsongen.

– Allt jag kan säga är att vi redo och kommer att jobba stenhårt för en ny trepoängare, konstaterar slitvargen från Ghana inför lördagens kamp mot IFK Luleå.

Annons

Den 23-åriga ytterbacken och yttermittfältarens arbetskapacitet under en match är både stor och passionerad.

Dessutom sitter han inne med utmärkt teknik, snabbhet och är löpvillig som få.

– Det finns inga lätta matcher i serien och det är bara hårt jobb som gäller och att vi är lyhörda för våra tränares spelplan, säger Mensah och ger därmed sken av att vara urtypen för den komplette och trogne lagspelaren.

Han är långt ifrån nöjd med förra helgens enpoängare borta mot Syrianska Kerburan och revanschlusten är tydlig.

– Vi borde ha vunnit den matchen. Men sådan är fotbollen och man vet aldrig vad som kommer att hända. Som matchen utvecklade sig så måste vi ändå vara glada att vi fick med oss en poäng.

Att ÖFK är inne i ett skarpt avgörande läge där alla sex kvarvarande matcher praktiskt taget måste vinnas gör honom bara ännu mer taggad.

– Alla lag i toppstriden jobbar för högtryck och är fysiskt på topp. Varje spelare måste leverera maximalt och spela med hjärtat annars vinner vi inga matcher, säger han.

Och med en hittills näst intill strålande säsong i ryggen så har han kapacitet för att bli ett trumfkort i avgörandet.

– Som fotbollsspelare är jag naturligtvis jätteglad med att få spela varje match. Det har fungerat jättebra under hela säsongen så självklart är jag nöjd med det jag presterat hittills, slutar Samuel och lovar att jobba extra hårt framöver för att om möjligt förverkliga ÖFK-drömmen.

Mot Luleå kommer ÖFK att spela med den bland staketexperterna lite omdiskuterade trebackslinjen. Om Samuel Mensah är en del i den, eller får en roll på mittfältet vet vi inte förrän strax innan matchstart.

– Vi kör på tre för den har vi trott stenhårt på sedan i februari. Ibland får man naturligtvis justera beroende på vilka spelare man har tillgängliga, säger Björn Hamberg, som liksom alla andra involverade börjar känna av att det drar ihop sig för slutspurt.

– I vårt tanke- och arbetsätt så är det alltid prestationen vi belyser. Vi jämför oss sällan med motståndarna för det vi kan påverka och bestämma över är vår egen prestation. Sen är ju spelarna inte mer än människor så det är klart att det märks att fokus har skärpts till en del på slutet.