Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mentorer visar vägen till arbete

/
  • Jessica Flodin, personalkonsult på Min Byrå och adepten Johanna Eldh som har ett år kvar på Personalvetarlinjen kommer väl överens och har haft många roliga och lärorika stunder tillsammans.
  • Mentorn Jessica Flodin tillsammans med adepten Johanna Eldh har haft ett bra och nära samarbete tack vare Mentorsprogrammet.
  • Marcus Nilsson, projektledare för Mentorsprogrammet på Mittuniversitetet, hoppas och tror att programmet kommer växa till sig och bli större samt locka fler studenter att hitta jobbmöjligheter inom regionen efter avslutade studier.
  • Den senaste kullen av mentorer och adepter hade avslutningsmöte på Gamla Teatern i slutet av maj månad.
  • Mentorn Jessica Flodin, personalkonsult på Min Byrå.
  • Adepten Johanna Eldh som har ett år kvar på Personalvetarlinjen.

Stöd, vägledning och råd. Det erbjuder mentorerna sina adepter hos Mittuniversitetets mentorsprogram. Till hösten är ambitionen att göra programmet ännu större.

Annons

Mittuniversitetet har sedan 2011 drivit ett mentorsprogram som går ut på att studenter från universitetet en gång i månaden träffar en mentor från arbetslivet. Syftet med projektet är att studenterna ska knyta kontakter med näringslivet, förkorta vägen in i arbetslivet och samtidigt växa som människa. Den senaste kullen av mentorer och adepter hade avslutningsmöte på Gamla Teatern i slutet av maj månad. Där träffade vi mentorn Jessica Flodin, personalkonsult på Min Byrå och adepten Johanna Eldh som har ett år kvar på Personalvetarlinjen.

– Jag saknade någon som kunde visa mig vägen när jag var klar med min utbildning, därför valde jag att bli mentor, säger Jessica Flodin.

Tillsammans har de bland annat rest ned till Stockholm under personalvetardagarna och Johanna Eldh har även hjälpt till vid en omorganisation och en rekryteringsprocess.

– Framför allt har jag blivit tryggare och fått mer självförtroende i min yrkesroll. Teorin på utbildningen är som att någon lär dig tälja en smörkniv men du får inte göra en själv. Med Jessica har jag fått praktisera teorin som jag lärt mig i skolan, säger Johanna Eldh.

Marcus Nilsson är anställd av Mittuniversitetet och är ledare för projektet. Han vill göra mentorsprogrammet större och hoppas till hösten kunna erbjuda 40 studenter mentorer.

– Förutom att ge studenterna en förebild inom arbetslivet vill vi också visa att det finns jobbmöjligheter i den här regionen. Du behöver inte åka till Stockholm, säger han.

Mentorsprogrammet är snart över för Jessica Flodin och Johanna Eldh men de kommer fortsätta hålla kontakten.

– Jessica har varit ett personligt stöd. Det känns som att vi kommit nära varandra rent personligt. Det känns lite tråkigt att det snart är slut, säger Johanna Eldh.

Annons