Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer av den "goda supporterkulturen": ÖFK-fansen möter upp cyklande MFF:are

Tre Malmösupportrar valde att ta cykeln till Östersund, hela vägen från Malmö, för att se ÖFK-MFF. Och ÖFK-fansen tar emot med öppna armar. Nu eftersöker de medcyklister.

Det finns fans och så finns det de som gör det där extra, som att cykla från Malmö till Östersund, för att se sitt Malmö FF möta ÖFK. 125 mil på cykel blir det sammanlagt för Daniel Håkansson, Michael Nilsson Pauli och Kristoffer Hernemyr som började från Swedbank Stadion på måndagsmorgonen. De beräknar att nå Östersund på fredag och då tas de emot av ÖFK-fansen.

"ÖFK: På fredag kommer dessa hjältar fram till Östersund och slutet på deras resa genom Sverige[...]. Under vägens gång så har andra supportrar cyklat med dom för att visa sitt stöd och självklart ska vi göra det samma! Kan vi få ihop 100st cyklister som iaf kör sista kilometrarna in till centrum??? Vi tänker oss att från Brunflo kanske är ett lagomt långt avstånd, men självklart kan man cykla längre eller kortare om man vill", skriver ÖFK:s supporterförening Falkarna på sin Facebooksida.

LÄS ÄVEN: ÖFK-stjärna misstänks för rattfylla

Tanken för MFF-cyklisterna var dock först att cykla till kusten.

– Jag tror att jag sa Sundsvall först, men sen tänkte vi att nykomlingar är trevligt att hälsa välkomna. Det ska ju vara en liten tokig grej också, så det är perfekt att Östersund gick upp i Allsvenskan, säger Michael Nilsson till MFF:s hemsida.

Idén föddes efter flera andra cykelturer som trion gjort för att heja fram sitt Malmö - bland annat till Falkenberg. Men det här är av en annan kaliber och det är inte bara fotboll som sätter agendan. Trion samlar också pengar till välgörenhet och kommer att lägga de pengar som kommer in från människor som stöder deras resa till Barncancerfonden och Världsnaturfonden.

Turen tar sex dagar och under tiden hoppas de att människor vill lägga in en slant på deras swish-konto för att stötta de två fonderna under tiden.

För att de ska få ett riktigt varmt välkomnande till Östersund ska supporterklubben Falkarna och vem helst annars som vill möta upp och eskortera de tre cyklisterna till centrum.

– Vi har ju pratat med de som cyklar upp. Vi vill visa att supportrar kan umgås och så visar hela stan vad vi är för något slags folk, säger Anders Ringfelter, grafisk kreatör i ÖFK:s supporterklubb.

Falkarna har också haft kontakt med Malmös supporterklubb och förhoppningen är att rivalerna ska mötas innan matchen och dricka öl.

– Vi vill visa att man kan vara vänliga men ha fullt krig på matchen. Och de (cyklisterna) förtjänar att hyllas, säger Anders Ringfelter.

Klippet ovan är producerat av Sydsvenskan.

LÄS MER:

Tre galna Malmö-fans tar cykeln till ÖFK-matchen – cyklar 125 mil på sex dagar

ÖFK-fansen vill visa att rivaler är vänner: "Vi sträckte ut en hand för förbrödring"

Nästa Norrlandsderby kan spelas inför en öppen arena: "Vi vill visa hela fotbolls-Sverige att det går"

Dyer vet hur ÖFK ska ladda om efter derbysmällen: "Vi måste visa mer killerinstinkt"