Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer av segel på torget i sommar – ny serveringsplatå öppnas

I somras stod serveringsplatån vid teatern på Stortorget tom, men nu vill Sir Winstons ägare skapa en ny servering med Medelhavskänsla och segel.

Ett nytt komplett kök och bar, planeras på den nedre platån vid teatern till sommaren. Det är restaurang Sir Winston som lämnat in bygglov för att kunna öppna i mitten av maj.

– Vi vill skapa något extra. En marin miljö med Medelhavskänsla och en pergola och där en turkosaktig färg ska skymtas mellan listverket. Vi tittar dessutom på ett nytt utmanande mastbygge med en mer spektakulärt taklösning än den på platån ovanför, säger Per- Åke Wahlund., Sir Winston.

På platån ska det serveras kaffemeny från tidigt på förmiddagen och med lättare lunchrätter, för att på kvällen övergå till ett marint mattema.

– Vi kommer att satsa mer på ett brett vinutbud men hålla nere serveringen av öl.

Winston SQUARE, blir namnet på den nya serveringen och all mat ska lagas på plats.

– Mastbygget med segel ska se bra ut och samtidigt ha en väderfunktion som skyddar mot regn. Vi tittar även på att snabbt kunna sätta upp och ta ner någon form av vindskydd.

– Jag vill skapa något extra för det är inte bra för Östersund om den nedre platån skulle stå tom igen. Det är varken bra för Östersund eller för näringsidkarna om 33 procent av platåerna står tomma. Det här kan marknadsföra Östersund som en destination, och speciellt om vi restauranger, affärer, hotell och andra i besöksnäringen krokar i varandra ännu mer, säger Per-Åke Wahlund.