Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer hjärta än smärta med Israel Nash

Det hör inte till vanligheterna att Östersundspubliken får se samma amerikan uppträda i stan under tre olika tillfällen.

Tre år i rad har Israel Nash förgyllt tillvaron för sin stadigt växande publik. Första besöket 2011 var han och bandet relativt okända, men gjorde en oförglömlig spelning på Marité. Andra gången, i mars 2012, var Israel Nash på soloturné och spelade på Storsjöteatern.

I kväll står han åter på Marités scen inför en, av förväntansfulla åhörare, nästintill fullsatt lokal. Arrangerande IF Popgeni, slog publikrekord sist amerikanen var på besök, i kväll slås det gamla rekordet med råge.

Nyligen släpptes Israel Nash's tredje skiva "Rain Plans". Samtliga låtar från skivan, från början till slut, spelas i den första delen av konserten. Det är ett kul grepp, har man lyssnat in sig på en skiva har man sina favoritlåtar och det är betryggande att veta att just favoriten kommer att spelas under kvällen. En sådan är "Through the Door" med snygg stämsång och skönt gung. Genomgående är den nya skivan något stillsammare än föregående två album. Men Israel Nash har inte tappat stilen, bara ändrat den lite. Mellansnacken är få och korta, men han passar på att tacka för att han har fått återkomma till Östersund: "Det är det kallaste stället jag har varit på hittills under turnén, men den varmaste publiken".

Efter att "Rain Plans" har fått göra sitt fortsätter konserten i lite rockigare tempo. "Goodbye ghost", från förra skivan "Barndoors and Concrete Floors" får i gång publiken ordentligt. Efter avslutande låtar ropas bandet in igen och i det allra sista numret bjuds Ellen Sundberg och hennes kompanjon Johan Arveli upp på scenen för att tillsammans med bandet avsluta denna gyllene kväll.

Nu håller vi tummarna för att Israel Nash med vänner tar vägarna förbi Östersund även nästa år. Kanske Storsjöyran skulle kunna vara något?

Betyg: 5/5