Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer mark till Storsjö Strand på gång

Trafikverket ber kommunen om att få ta bort ännu ett järnvägsspår inför bygget av bostadsområdet Storsjö Strand. De vill också minska skyddsavståndet till spåren.

Det börjar närma sig byggstart vid Storsjö Strand. För att det smala området mellan järnvägsspåren och stranden ska optimeras, vill Trafikverket ta bort ännu ett järnvägsspår. Det har redan beslutats om att slopa spår 11 till 13. Nu hoppas de även på att marken under spår 10 ska kunna bli tillgänglig för bebyggelse.

Förutom det vill Trafikverket också minska skyddsavståndet mellan spåren och bebyggelsen, från 25 meter till ungefär 20 meter. Det ska i så fall kompenseras med bullervallar eller plank. Allt för att kunna utnyttja så mycket av marken som möjligt i bygget av de nya kvarteren.

Kommunen och Trafikverket ska besluta kring ändringarna den 3 februari. Byggandet planeras sätta i gång till hösten 2014.