Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer privatisering av omsorgen i Berg

Bergs kommun fortsätter att lägga ut en del av vården till privata aktörer. På onsdagen beslutade verksamhetsnämnden om ny upphandling för vården vid Myltblomman i Svenstavik samt hemvården i område Mitt.

Annons

Under de senaste åren har den verksamheten bedrivits av det privata vårdbolaget Förenade Care. Det avtalet går ut 1 december i år.

Den nya upphandlingen har nu utökats till att även omfatta hemtjänsten i Åsarna.

Det råder dock fortfarande delade meningar om privatisering av vården i Berg.

Socialdemokraterna, som tillsammans med Centern utgör majoritetsblocket i kommunen, har motsatt sig ny upphandling och krävt att berörd verksamhet ska återtas i kommunal regi.

- Men tillsammans med oppositionen har vi i Centern fått majoritet för fortsatt upphandling, påpekar verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C) som själv är mycket nöjd med den den hittillsvarande privatiseringen.

– Rent ekonomiskt har den varit lyckosam. I fjol blev verksamheten 2,8 miljoner kronor billigare än budgeterat. Men det viktiga är att både personal och brukare är nöjda med att det finns andra utövare än enbart kommunen. I den nya upphandlingen har vi skärpt kvalitetskraven ytterligare, säger han.