Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer privatisering av omsorgen i Berg

Bergs kommun fortsätter att lägga ut en del av vården till privata aktörer. På onsdagen beslutade verksamhetsnämnden om ny upphandling för vården vid Myltblomman i Svenstavik samt hemvården i område Mitt.

Annons

Under de senaste åren har den verksamheten bedrivits av det privata vårdbolaget Förenade Care. Det avtalet går ut 1 december i år.

Den nya upphandlingen har nu utökats till att även omfatta hemtjänsten i Åsarna.

Det råder dock fortfarande delade meningar om privatisering av vården i Berg.

Socialdemokraterna, som tillsammans med Centern utgör majoritetsblocket i kommunen, har motsatt sig ny upphandling och krävt att berörd verksamhet ska återtas i kommunal regi.

- Men tillsammans med oppositionen har vi i Centern fått majoritet för fortsatt upphandling, påpekar verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C) som själv är mycket nöjd med den den hittillsvarande privatiseringen.

– Rent ekonomiskt har den varit lyckosam. I fjol blev verksamheten 2,8 miljoner kronor billigare än budgeterat. Men det viktiga är att både personal och brukare är nöjda med att det finns andra utövare än enbart kommunen. I den nya upphandlingen har vi skärpt kvalitetskraven ytterligare, säger han.