Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterad hemvändare till ÖDFF

ÖDFF:s ordinarie målvakt Nicole McClure är borta på landslagsuppdrag. Men ersättaren håller hög klass.

Annons

31-åriga målvakten Maja Åström, som inledde sin karriär i Frösön och senare i Ope har en framgångsrik karriär bakom sig i Stockholmsklubbarna Djurgården, AIK och Tyresö samt med Uppsalalaget Bälinge. SM-guld och en Champions League-final med Djurgården i mitten på 00-talet finns på meritlistan, såväl som ett framträdande i a-landslaget.

Sedan 2011 har hon spelat för Tyresö, varav de sista två åren sporadiskt via korttidskontrakt.

Nu återvänder hon tillfälligt till länet för att vakta ÖDFF:s mål i två matcher mot Ope (serien och DM) då ordinarie målvakten Nicole McClure är iväg på landslagsuppdrag för Jamaica.

– ÖDFF ringde och frågade om jag kunde tänka mig att spela en match med dom och det passade ganska bra för jag hade tänkt lägga en vecka i Åre någon gång under sommaren så jag tajmade ihop det, och så kändes det kul att spela lite boll igen, säger Maja Åström i en intervju med P4 Jämtland.

Matchen mot Ope spelas på torsdagskvällen på Torvallen.