Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterad konståkare imponerad över nya arenan

IF Castor hade besök av en av Sveriges bästa konståkare på fredagen.

Han är imponerad över föreningens nya hemvist i arenan.

– Allt känns väldigt genomtänkt och bra, säger Kristoffer Berntsson.

Den 31-årige göteborgaren har flera EM och VM-mästerskap på sin meritlista. Som bäst har han en nionde plats i VM 2007. I kväll gör han ett helt framträdande på invigningen av Östersund Arena. För det är inte bara ishockeyn, bandyn och gymnastiken som har fått en ny arena. Konståkningen flyttar också in till helt nya träningsmöjligheter.

– Det mest grundläggande vi behöver är is, musik och omklädningsrum. Men här finns det även off ice-ytor med speglar där åkarna kan träna på olika saker, förklarar Berntson.

I B-hallen där IF Castor kommer att träna finns också selar fastspända i taket som kan användas för att träna på svåra hopp.

– Det är skenor i taket som går runt hela isen. Sedan spänner du fast åkaren i selen, och då kan tränaren hjälpa åkaren i svåra moment. Det är för att ge åkaren lite extra luft och förhoppnings få han eller hon att våga mer.

På morgonen gjorde åkarna i Castor sitt första träningspass i B-hallen tillsammans med Kristoffer Berntson.

– Alla är överförtjusta. Det som är mest positivt är alla nya träningsmöjligheter. Vi får bättre träningstider och kan också träna utanför isen i en lokal där det kommer sättas upp speglar. Där kan vi både värma upp och träna, berättar Jenny Mattsson, huvudtränare i IF Castor.

– I Z-hallen hade vi ingenstans att ta vägen när vi skulle värma upp, fortsätter hon.

Kristoffer Berntson flikar in.

– Det är väldigt få hallar där åkarna har någonstans att värma upp. Så den här arenan sticker ut.

IF Castor har i dag 104 åkare räknat från de allra minsta upp till de 23 tävlingsåkarna.