Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mest troligt har det redan hänt

Annons

Medan vi tänker på annat flyr allt fler människor från sina krigs – och våldshärjade länder. Över 50 miljoner människor är på flykt, medan vi klipper våra gräsmattor. Ofattbart många flyr från helvetet i Syrien. Mycket ogräs i mattan, tänker vi.

Medan vi tänker på annat könsstympas flickor. Blygdläppar och clitoris skärs bort, medan vi beskär rosorna, så röda och fina, och sedan sys underlivet ihop slafsigt och bara en liten öppning finns kvar.

Medan vi tänker på annat och tittar åt ett annat håll, kanske solar vi på altanen, förgriper sig pedofiler på barn, och det kan vara i ett hus nära dig, men vi vet inte, vi hör inte, vi ser inte.

Medan vi tänker på annat dör M efter ha väntat alltför länge på en ny njure. Organdonation är ingen enkel fråga, men livsviktig. Det vet alla som väntar på ett nytt friskt organ, medan vi andra väntar på nästa tv-program.

Medan vi tänker på annat kommer vi på att Radiotjänst just förlorat i rätten. Man ska inte behöva betala tv-licensavgift för sin dator, surfplatta och telefon. Vi tänker på det medan vi stänger av tv:n.

Medan vi tänker på annat, vi kollar in de nya apparna som kan göra dig lycklig, misshandlas tio kvinnor av sina män, knivskärs en ung man till döds, våldtas en tjej i en park, tar fem unga människor en överdos, omkommer två personer i en bilolycka.

Medan vi tänker på annat tänker Sverigedemokraternas tillträdande ledamot i EU-parlamentet Kristina Winberg, att hon kanske inte var så värst aktiv ändå i det påstådda biståndsarbetet i Afrika. Hon vill nu rädda sin heder, men borde ha tänkt på det tidigare, tänker vi som mest tänker på vad vi ska äta ikväll.

Medan vi tänker på annat har ännu en dag gått och världen mår precis lika dåligt som den alltid har gjort. Ny arbetsdag i morgon, tänker vi och suckar och medan vi tänker på det, tar vi en kopp kaffe på maten och unnar oss en liten kaka.

Det är sådana saker som händer medan vi tänker på annat.

Mest troligt har det redan hänt.