Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia och Jon årets företagare i Härjedalen

Årets företagare i Härjedalen heter Mia och Jon Wagenius, Funäsdalen.
– Ett par genuina entreprenörer med stark framåtanda, sa Crister Lindh, ordförande Företagarna Härjedalen när han delade ut priset.

Annons

I samband med Funäsföretagarnas frukostmöte under onsdagen, prisades Mia och Jon Wagenius till årets företagare i Härjedalen.

Med motiveringen "Från bivack till gourmetkök, årets företagare är genuina entreprenörer med stark framåtanda. Driver sitt företag och regionen framåt genom et föredömligt brett samarbete för samlad styrka och utveckling. En stor drivkraft är miljö och miljömedvetenhet, tar till vara det vi har i Härjedalen", överlämnade Crister Lindh utmärkelsen.

– Det här känns jättebra, uppmuntrande och kul, sa Mia Wagenius när hon tagit emot priset.

– Utan Mia skulle inte det fungera, konstaterade Jon.

– För min del tror jag att Strapatser grundades i ryggsäcken på pappas rygg. Där fick man sitta när man inte orkade gå hem själv efter fisketurerna.

Paret, som driver äventyr och upplevelseföretaget Strapatser AB, har sedan något år tillbaka även satsat på sin anläggning Fjällbäcken Lodge i Bruksvallarna. Den här sommaren har de börjat bygga ut anläggningen ordentligt. Totalt en satsning på runt 10 miljoner kronor.

– Den första etappen, med bland annat bageri och personalutrymmen, blir klar lagom till jul. Nästa år är det meningen att den stora utbyggnaden ska stå klar, sa Jon Wagenius.

Paret kommer även att hyllas under den Företagarkväll som Härjedalens kommun arrangerar senare under hösten.