Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Middag med barndomsvännen ledde till husköp för Bobo och Maria: "allt vi letade efter fanns här"

En källare, en bastu och en altan. Det var vad som stod på kravlistan när Bobo Sollander och Maria Hestner gav sig ut på jakt efter ett hus. De tittade på sex-sju hus, men fastnade inte för något. Efter ett tips från barndomsvännen hittade de drömhuset. Nu bor de i den röda villan på Risslergatan.

Strax innan jul förra året åt Bobo Sollander och Maria Hestner middag tillsammans med Marias barndoms vän. De började prata om hus och Marias barndomskompis tipsade om att deras granne skulle sälja sitt hus igen. Huset hade redan sålts ett par månader tidigare, men eftersom köpare och säljare inte kunde komma överens om tillträdesdatum hävdes köpet. Bobo och Maria kontaktade säljaren och åkte och tittade på huset dagen innan julafton.

– Vi blev kära i det här huset så fort vi klev in i det och vi var överens när vi åkte härifrån att vi skulle ha det huset, säger Maria Hestner.

– Allt vi letade efter fanns mer eller mindre här, säger Bobo Sollander.

En vecka senare, dagen innan nyårsafton, skrev de på kontraktet. De hade äntligen hittat sitt drömhus. Bobo och Maria, som blir föräldrar för första gången i november, hade letat hus ett tag. Sex-sju hus hade de tittat på, men inget av dem kändes helt rätt. De tittade på olika typer hus i olika områden, mest bara för att komma fram till vad de letade efter. De budade på något, men valde att avvakta tills rätt hus skulle dyka upp.

– Bobo ville ha bastu och källare och jag ville ha en altan. Det var de kraven som vi hade, säger Maria Hestner och skrattar.

Källare och bastu kan de redan nu bocka av från listan, en liten altan har byggts i trädgården under sommaren och en större ska byggas på andra sidan huset nästa sommar.

Huset, som stod färdigt 1926, är på 167 kvadratmeter plus vind och källare. Det finns tre kakelugnar och en bastu. Den tidigare ägaren hade renoverat både kök och badrum strax innan han sålde.

– Vi har bara fixat med ytskikt. Slipat golv och målat väggar annars kunde vi flytta in som det var, säger Maria Hestner.

– Vi har inte behövt leva i något renoveringskaos. Man hör om folk som har massor av renoveringsprojekt, men så glömmer de bort att bo. Jag tycker att vi verkligen bor och lever i huset och sen har vi lite småprojekt på gång, fortsätter Maria.

Den största utmaningen för Bobo har varit att stoppa Maria vad gäller målning och renovering.

– Man behöver inte fixa allt på en gång. Man kan bo in sig lite och känna efter hur man vill ha det, säger Bobo och skrattar.

– Fast jag vill hävda att jag, om man jämför med mina tidigare boenden, har tagit det väldigt lugnt. Vi bodde här i fem månader innan jag gjorde barnrummet, svarar Maria.

Innan de köpte huset bodde de tillsammans i en bostadsrätt, men det var självklart för dem att köpa hus nu när de ska bli föräldrar.

– Båda vi har vuxit upp i hus så det hade inte gått att bo kvar i lägenheten, säger Maria.

– Vi hade stor trädgård där vi barn kunde leka året runt, säger Bobo som nu bor ett par kilometer frånbarndomshemmet i Lövsta.

Både huset och trädgården har gott om plats för vuxna och barn. Dessutom bor Maria nu granne med sin barndomskompis.

– Våra föräldrar bodde granne när vi var små. Vi hade en gång genom häcken så vi kunde springa över till varandra, säger Maria.

Se även:

Vi går husesyn hos Gabriel Somi och kikar in i hans badrumsskåp: "Man måste vara snygg inför Europa"

De bor i en gammal lanthandel i Solberg "Vi hittade ett gömt extrarum och diamantfönster"

Från Torvalla till Gärdet: Idol-Magnus bor en vecka i taget

Kliv in i Jack Hansons arkitektdröm