Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Midsommaryra i Härjedalen

Nästa helg fylls Härjedalen av Midsommaryran. Med veteranbilar, motorcyklar, cruising och rockabilly tillsammans med olika motortävlingar hoppas arrangörerna locka 20 000 personer.

Annons

Artister som exempelvis Top cats, The hub caps, Fat boy och John Lindberg trio kommer spela i Sveg och Hede under helgen.

– Det blir en ordentlig motor- och musikhelg, säger Örjan Eriksson, ordförande i Wolfman cruisers.

Midsommaryran arrangeras för andra gången av Wolfman cruisers tillsammans med många av Härjedalens föreningar.

– Vi i Härjedalen ställer upp på varandra, säger Örjan Eriksson.

Arrangemanget drar igång på onsdag kväll med bilbingo på skidstadion i Sveg. På torsdagen blir det backtävling med rallybilar, folkrace och drivers open, som är en klass där man kan tävla med sin vanliga bil.

En utställning med de finaste bilarna och motorcyklarna kommer att finnas i ishallen i Sveg under fredagen. Och på fredagen är det också en tävling med snöskoter på Ljusnan i Sveg. Marknad och resning av midsommarstången på Gammelgården i Sveg är andra aktiviteter på midsommarafton.

På midsommardagen är det cruising från Sveg till Hedlanda flygfält, där det bland annat ska tävlas i drifting. Efter tävlingen är det cruising till Hede.

Helgen avslutas på söndagen med att den sista deltävlingen i En dag på strippen, körs på Hedlanda.

Wolfman cruisers siktar på att bräcka publikrekordet på folkparkerna i både Sveg och Hede under helgen.

– Vi ska få det här till en fantastisk helg, säger Örjan Eriksson.