Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket på infoturné

Under veckan besöker Migrationsverket flera orter i Härjedalen för att informera om sin verksamhet.

Runt 50 miljoner människor befinner sig på flykt i världen, enligt beräkningar från FN. Under nästa år kan upp mot 105000 människor komma att söka asyl i Sverige, enligt Migrationsverkets egen prognos. Behovet av bostäder är fortsatt mycket stort. Bara i Härjedalen bor cirka 260 personer i de bostäder som Migrationsverket hyr av kommunen och i det tillfälliga boendet på Krokströmmen. De flesta av dem är asylsökande men några har fått uppehållstillstånd och väntar på kommunplacering.

– Men så fort de flyttar kommer det nya asylsökande och fyller upp platserna, berättade Maggie Nath, teamledare för Migrationsverket i Härjedalen.

Varför gör ni den här informationsturnén nu?

– Det gör vi alltid i samband med att vi öppnar boenden på en ort för att ge möjlighet till allmänheten att ställa frågor. Vi borde ha gjort det tidigare här men på grund av personalbrist och andra omständigheter har det varit svårt att få till.

Informationsträffarna började i Sveg i måndags och avslutas i Hede på församlingshemmet på torsdag.