Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket varslar 52 medarbetare i länet – 15 blir kvar när asylmottagandet gått ned

Migrationsverket region Nord varslar 312 medarbetare. I Jämtlands län är det de allra flesta, cirka 52 medarbetare som berörs när antalet mottagningsverksamheter i Östersund minskar från två enheter till en.

Varslet för Jämtlands län påverkas inte bara av nedläggningen av en mottagningsenhet, utan även av att tillfälliga anläggningsboenden avvecklas.

Migrationsverket i Östersund har en historia som sammanfaller med asylboendet Grytan. Det var när det öppnades för fem år sedan som också Migrationsverket fick en egen Östersundsadress och platsannonserna skrev efter personal.

Som mest har Migrationsverket haft ett 70-tal anställda, inga handläggare som hanterat själva asylansökningarna, men som ansvarat för information, logistik och boendefrågor.

Efter ett tidigare varsel på elva personer finns i dag i Jämtland 56 fastanställda och en antal visstidsanställda på Migrationsverket. 15 av dem kommer att vara kvar enligt enhetschefen Anna-Maria Pettersson.

– Vi kommer att ha kvar 900 platser för asylsökande på olika boenden i länet, säger hon.

Som mest var det cirka 3 000. Att Östersundskontoret hela tiden haft beredskapen för att ett stort varsel skulle komma när väl Grytan avvecklas, förnekar hon.

– Nej, vi har mycket mer verksamhet runt om i länet, säger hon.

Nu tar centrala förhandlingar vid och till sommaren kommer personalen att sluta.

Den region som berörs mest av varslet är Gällivare. Där avvecklas verksamheten helt.

Mer läsning:

Marie Simonsson är Torstas nya ordförande: ”Jag känner mig glad och stolt över uppdraget”

Dåliga försäljningssiffror för H&M – butiker kan stängas

Då öppnar växtvaruhuset Plantagen i Östersund