Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöinspektör hittade fel på alla bensinstationer i Åre

Miljökontoret upptäckte flera allvarliga brister när alla bensinstationer i Åre kommun inspekterades. Flera av anläggningarna hade sådana brister att miljökontoret begärde förelägganden.

Miljökontoret har inte gjort inspektioner på bensinstationerna på länge. Under 2008 gjordes därför en kontroll hos alla bensinstationer i Åre kommun.

fann fel och brister hos samtliga 13 bensinstationer. Inspektionerna ledde till fem beslut om förelägganden mot verksamhetsutövarna.

Vid tillsynen fann inspektörerna att samtliga ställen saknade en tät spillzon vid stationernas påfyllningsanordning samt vid pumparna, det innebär att spilld bensin kan rinna ut. Oljeavskiljare för dagvatten saknades på fem stationer.

Dessutom fann inspektörerna att det på ett ställe läckte olja från ett fat och i ett fall förvarades 500 liter kemikalier i ett rum med öppen golvbrunn.

ansåg att bristen var allvarlig då det fanns stora risker för utsläpp i mark och vatten.

Flera bensinstationer saknade rutiner för hur utrustningarna ska kontrolleras.

Miljökontoret konstaterar i tillsynsrapporten att man sett att de flesta bristerna har åtgärdats och att de bensinstationer som fått förelägganden ska fortsätta kontrolleras under 2009.