Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonbelopp till Skålan

Bygdegården i Skålan fortsätter att utvecklas till ett mångaktivitetshus. Det står klart när byalaget får miljonbidrag för att utveckla bygden.

Allmänna Arvsfonden har sagt ja till ett bidrag på 4,9 miljoner kronor till Skålans Byaråd. Pengarna ska användas till att utveckla bygdegården.

– Det känns bra att kunna göra lite större jobb på huset, i stället för en massa Pippi Långstrump- renoveringar. Nu kan vi göra något rejält, säger Bengt Karlström, ordförande i Skålans bysamverkan.

Bygdegården är, som i de flesta byar, samlingspunkten i Skålan. Huset har fått ännu större betydelse sedan skolan nyligen lades ned. Nu bedriver Byarådet både fritidsverksamhet och förskola i bygdegården. På kvällarna pågår flera olika aktiviteter, till exempel barngymnastik, innebandyträning och berättarkvällar.

Pengarna ska bland annat användas till att renovera taket och bygga ut bygdegården så att man får plats med en innebandyplan. Planer finns även för en jaktskyttesimulator.

– Det här betyder mycket, det är aktiviteter här varje dag och allting händer i samma lokal, säger Bengt Karlström.