Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner räddar Thomée

Kommunen lägger miljontals kronor på ångbåten Thomée.

Annons

Nu ska det satsas 3 miljoner kronor på att renovera Thomée 2015.

Det beslutade politikerna i Östersunds kommunstyrelse under tisdagen, enligt ett pressmeddelande från den politiska majoriteten.

”I dag beslutade majoriteten i kommunstyrelsen tillsammans med oppositionen att satsa 3 miljoner kronor på att renovera Thomée 2015. I renoveringen ingår att båten ska få en modern motor som är mera skonsam för miljön, eftersom vi inte vill riskera utsläpp av gifter i vår viktiga vattenreservoar Storsjön. Vi beslutade också att driften av Thomée ska upphandlas för åren 2015-2019. Den som ska driva Thomée ska göra det med hög kvalitet och med regelbundna turer i Storsjön med utgångspunkt från Östersunds hamn”, skriver kommunalråden AnnSofie Andersson (S), Karin Thomasson (MP) och Christina Hedin (V) i pressmeddelandet.

Inför sammanträdet fanns det två förslag på hur ångbåtens framtid ska bli. Det andra förslaget innebar bland annat att båten skulle annonseras ut till villkorslös försäljning.