Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner räddar Thomée

Kommunen lägger miljontals kronor på ångbåten Thomée.

Annons

Nu ska det satsas 3 miljoner kronor på att renovera Thomée 2015.

Det beslutade politikerna i Östersunds kommunstyrelse under tisdagen, enligt ett pressmeddelande från den politiska majoriteten.

”I dag beslutade majoriteten i kommunstyrelsen tillsammans med oppositionen att satsa 3 miljoner kronor på att renovera Thomée 2015. I renoveringen ingår att båten ska få en modern motor som är mera skonsam för miljön, eftersom vi inte vill riskera utsläpp av gifter i vår viktiga vattenreservoar Storsjön. Vi beslutade också att driften av Thomée ska upphandlas för åren 2015-2019. Den som ska driva Thomée ska göra det med hög kvalitet och med regelbundna turer i Storsjön med utgångspunkt från Östersunds hamn”, skriver kommunalråden AnnSofie Andersson (S), Karin Thomasson (MP) och Christina Hedin (V) i pressmeddelandet.

Inför sammanträdet fanns det två förslag på hur ångbåtens framtid ska bli. Det andra förslaget innebar bland annat att båten skulle annonseras ut till villkorslös försäljning.