Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till bowlinghall i Kluk

Jo, ni läser rätt. Det är Allmänna arvsfonden som ger bidrag på hela 4,8 miljoner kr till en bowlinghall i Kluk.

Västbygdens Byalag har tillsammans med Alsens idrottsförening fått finansiering av Allmänna Arvsfonden till att bygga om och anpassa bygdegården i Kluk i Krokom till bowlinghall.

Den nya hallen kommer att anpassas för personer med funktionsnedsättning vilket är unikt i Sverige. Tillsammans med Hjälpmedelsinstitutet kommer speciallösningar att tas fram som möjliggör för synskadade att ta del av bowlandet. Projektet kommer att möjliggöra bowling för regionens alla invånare, inte minst för barn, ungdomar och handikappade.

Arvsfonden har beslutat att stödja projektet med 4 800 000 kr.

– Detta är helt fantastiskt. Hela projektet har stått och fallit med om vi skulle få pengar beviljade av arvsfonden, säger Kurt Folkesson, som är en av de drivande i Byalaget bakom bowlinghallen.

Det har funnits många som tvivlat på att Kluk skulle kunna få till en hall. Inte minst med tanke på de stora pengabelopp som krävs. Totalt beräknas hallen kosta sex miljoner kronor. Utöver pengarna från Allmänna arvsfonden hoppas nu byalaget att Idrottslyftet inom Riksidrottsförbundet ska bidra med 400 000 kronor.

– Resterande pengar kommer vi i byalaget att verka fram. Här finns många som arbetar ideellt och som brinner för uppgiften, menar Kurt Folkeson.

Redan innan vintern hoppas han att markarbetet ska komma igång.

– Det är snabba ryck som gäller nu. Vi ska genast söka bygglov hos kommunen och dessutom klara den sista ekonomiska biten, säger en glad Kurt Folkesson.

Bowlinghallen i Kluk kommer att omfatta 300 kvadratmeter. Går allt i lås ska där även bli möjlighet till en bit mat för spelarna.

– Det finns ett stort nationellt intresse för det här initiativet som förhoppningsvis ska vara ett starkt bidrag till handikappbowlingens framväxt i Sverige, säger Andreas Pierrou ansvarig handläggare på Arvsfonden.