Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonregn över ÖFK – så mycket får klubben efter avancemanget

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Efter kvällens seger mot Zorja Luhansk kliver Östersunds FK upp på 10 poäng i Europa Leagues grupp J. I teorin är seriesegern ännu inte klar, men redan nu kan man räkna in en fin summa pengar på bankkontot. Kvällens seger och avancemang kommer ge minst 11,1 miljoner kronor till klubben.

Läs mer om matchen här:

Östersund fortsätter att skriva historia – segern mot Zorja säkrar avancemang

Andreas Olsen om bragden: "I februari fortsätter den här helt galna fotbollssäsongen"

Ghoddos efter avancemanget: "Ville inte matchen skulle ta slut"

Kvällens 2–0-resultat mot Zorja Luhansk gav mersmak för Östersund. Inte bara för laget som blev klart för ett sensationellt Europa League-slutspel, utan också för klubben som med stormsteg tog sig närmre prissumman på drygt elva miljoner kronor som klubben får vid avancemang som gruppsegrare. Blir man tvåa i gruppen får man sammanlagt drygt åtta miljoner kronor.

En av platserna i sextondelsfinalerna är alltså redan vigd åt ÖFK, trots att en omgång återstår. Och tack vare Europa Leagues belöningssystem ger trepoängaren 3,5 miljoner för själva segern och 4,8 miljoner för de stundande sextondelsfinalerna. Dessutom säkrade kvällens 2–0-seger 2,8 miljoner i bonus för att laget som sämst blir tvåa i gruppen.

Sammanlagt blir det 11,1 miljoner kronor. Hittills.

Skulle jämtlandslaget vinna borta mot Berlin, vinner man gruppen och placeringsbonusen ökar från 2,8 till 5,7 miljoner kronor. Dessutom skulle laget ställas mot ett på pappret lättare motstånd i 16-delsfinalen.

Läs mer om matchen här:

Östersund fortsätter att skriva historia – segern mot Zorja säkrar avancemang

Andreas Olsen om bragden: "I februari fortsätter den här helt galna fotbollssäsongen"

Favorit i repris för Sema – se ÖFK-spelarna storma TV-studions bord efter segern