Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på skidstadion

Satsningen på att utveckla Östersunds skidstadion fortsätter. Regionförbundet har beviljat 10 miljoner kronor till etapp två.

Annons

– I det fortsatta arbetet att utveckla Östersunds skidstadion så att arenan kan genomföra internationella tävlingar kräver de internationella förbunden att ytterligare investeringar görs. Detta är en viktig satsning för hela länet, säger Robert Uitto (S), regionråd, i ett pressmeddelande.

Pengarna som regionförbundets styrelse har beviljat är en medfinansiering med 50 procent till projektet "Östersunds skidstadion - en arena i världsklass, etapp 2".

Styrelsen har också beviljat 7 miljoner kronor i medfinansiering för bärighetshöjande åtgärder på Inlandsbanan mellan Sveg och Brånan.

Vid senaste mötet fastställdes dessutom en ny regional utvecklingsstrategi.

– "Jämtland/Härjedalen 2030 – innovativt och attraktivt" är det viktigaste styrdokument vi har i länet. Därför känns det bra att så många av länets aktörer varit med i arbetet, säger Robert Uitto.