Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet kritiserar majoriteten

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets landstingsbudget är inte finansierad och det är oansvarigt. Det anser Miljöpartiet, som hoppade av majoriteten i höstas.

Annons

I år har landstinget budgeterat ett överskott på cirka 11 miljoner kronor och för att få ihop ekonomin har centrumcheferna tagit fram planer för att sänka kostnaderna.

Anna Hildebrand (MP) anser att budgeten är underfinansierad och för det riktar hon kritik mot de partier hon tidigare samarbetade med. Ett viktigt skäl till att Miljöpartiet hoppade av majoriteten var för att partiet inte fick igenom sitt krav på en skattehöjning på ytterligare 25 öre. Anna Hildebrand tror att det kan bli svårt att klara hälso- och sjukvården med den budget som nu ligger.

– Man har lagt en ofinansierad budget och det är inte schysst mot våra medarbetare att gå fram med nya handlingsplaner, säger hon.