Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet säger - elen för billig!

Jag citerar Miljöpartiets hemsida: "Elmarknaden måste fungera så att det blir dyrare att använda el när den är dyr att producera. Därigenom minskar elvärmen och då också marknaden för kärnkraft"

Men trots de höga priserna på hushållsprodukten el så fortsatte folk att köpa hem den. Trots att den viktiga industriråvaran el nådde rekordpriser så fortsatte industrier att köpa in den.

Det fungerar så att när det är som kallast och mörkast är elförbrukningen som störst. Typfallet är ett hus som värms med en värmepump, men som inte klarar att värma huset när det är mer än femton, tjugo grader kallt. Då måste elpatronen gå igång med stödvärme och dramatiskt högre effektförbrukning. Dessutom kräver kanske huset ett frostskydd i källaren och bilen kräver motorvärme. Men Miljöpartiet vill att när det går åt som mest el så ska vi klara oss utan kärnkraften. Vi ska inte heller starta några oljeeldade reservkraftverk, vi ska inte importera någon el (kol, gas och kärnkraft) och vi ska inte heller behöva lita på vindkraften, eftersom det inte brukar blåsa när det är kallt. Vi ska inte bygga någon vattenkraft eller effektivisera den som finns heller.

Därför måste priset på el vara så högt att folk slutar köpa el. Men det gjorde dom inte, folket alltså, så tydligen var elpriset ändå för lågt för att Miljöpartiets politik skulle fungera.

Få människor oroar sig för sänkta skatter. Vanliga skäl till oro bland folk är dyrare bensin, dyrare el och att förlora jobbet. Mera arbete ska Miljöpartiet ordna genom arbetstidsförkortning till 30 timmar per vecka. Det kanske fungerar, men dom garanterar i alla fall dyr el och bensin. Det står nämligen i partiprogrammet.

Glöm inte: varje röst på sossarna är en röst på Miljöpartiet.

Brainman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel