Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet tar inte landsbygden på allvar

Ett antal miljöpartister i länet tar till orda och hävdar att deras landsbygdspolitik är bättre än Centerpartiets.

De kanske skulle ha talat med sina egna medlemmar först. För inte ens Miljöpartiets medlemmar på våra breddgrader tycker att partiets profil i landsbygdsfrågor är bra eller tydlig.

Aftonbladet återgav nyss mejlkonversation där lokala miljöpartister uttrycker sin oro över att partiet saknar politik för landsbygden. Ett hemligt internt upprop för att förmå MP:s ledning att fokusera mer på landsbygden avslöjas.

Vi önskar att vi kunde säga att vi är förvånade över den oro som råder hos de norrländska miljöpartisterna. Det behövs att fler partier tar landsbygdens utmaningar på allvar men helt uppenbart är inte Miljöpartiet ett av dem. Åtminstone inte med dagens politiska agenda.

Som det är nu står vi i Centerpartiet ensamma som slåss för hela landets intressen, medan MP:s politik med de övriga inriktar sig på storstan. Det är tråkigt för landsbygden och en smula pinsamt framförallt för Östersunds kommunalråd Karin Thomasson som dessutom är ledamot av partistyrelsens arbetsutskott.

Fridolins försök att framstå som landsbygdens vän när han så sent som i januari debatterade med Annie Lööf på Torsta var tydligen bara ett spel för galleriet och det har nu hans partivänner genomskådat.

Klarlagt är att Miljöpartiets politik drabbar landsbygden och då särskilt jobben på landsbygden hårdast. Stora bördor läggs på landsbygdens företagare och boende i form av höjning av gödselskatt, bensinskatt, flygskatt, vattenkraftsskatt, lastbilsskatt och dieselskatt.

Mot detta kan vi ställa Centerns regeringsframgångar i form av miljarder till bredband och landsbygdservice, en satsning på de gröna näringarna och en ny svensk livsmedelsstrategi.

Mot detta kan också ställas att C är det enda parti i länet som fått med sig hela partiet på vattenkraftsåterbäring till vår region.

Rösta på ett parti som vågar ha framtidstro för vårt län – rösta på Centerpartiet!

Marianne Larm-Svensson (C)

riksdagskandidat

Per Åsling (C)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel