Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet vill behålla nämnd

Miljöpartiet i Berg vill inte skrota verksamhetsnämnden, men vidhåller att ansvaret för planering och finansiering av lokaler för skolor och omsorg samt skolskjutsar bör flyttas över till kommunstyrelsen.

Den förändringen, som man tidigare även framfört i en motion till kommunfullmäktige, vidhåller partiet i sitt remissyttrande över den lokala demokratiutredningen om kommunens framtida politiska organisation.

Enligt kommunens administrativa avdelning är det endast Miljöpartiet som yttrat sig över utredningen där bland annat verksamhetsnämndens vara eller icke vara har aktualiserats.

I yttrandet efterlyser Miljöpartiet även ett förnyat utredningsuppdrag kring organisationen, men vill då bredda uppdraget till att förutom den politiska organisationen även omfatta en utvärdering av kommunens tjänstemannaorganisation.

Partiet anser också att den framtida rollen för Berg och övriga kommuner i länet bör belysas utifrån den pågående regionbildningen.

Till sommaren är det meningen att kommunfullmäktige ska fatta beslut om den framtida politiska organisationen.