Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet vill ha högre skatt

Landstinget behöver en grundstomme att stå på. Miljöpartiet yrkar för en 25 öres höjning av landstingsskatten, till 11 kronor och 10 öre.

– Landstinget måste använda länets småskalighet och titta på de långa avstånden, säger Anna Hildebrand, Miljöpartiets landstingsråd.

Landstingsfullmäktige har sammanträde 26–27 november. Då kommer man besluta om en revidering av landstingsplan och budget 2014–2016. I samband med detta ärende kommer miljöpartiet kräva en höjning av landstingsskatten med 25 öre.

Summan för skatten till landstinget blir då 11 kronor och 10 öre per intjänad hundralapp. Det skulle då för en som tjänar 25 000 kronor per månad före skatt, bli en nätt summa på 2 275 kronor i månaden.

Miljöpartiet ser därför i nuläget att en skattehöjning är enda utvägen. De tror helt enkelt inte på att det går klara budgeten, att återställa underskotten och utveckla verksamheten utan nya intäkter.