Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milkos filmjölk går hem i Afrika

Massajfolket i Tanzania tar hjälp av Milko för att bygga sitt första mejeri. Det är Milkos fil och yoghurt som fallit massajerna på läppen.

Det är Milkos mejeri i Grådö som haft långväga besök i form av den afrikanske massajhövdingen Marias Ole Pello med sällskap. De kom till Dalarna för att se hur produktionen av svenska mejeriprodukter går till, eftersom de vill bygga sitt eget mejeri med hjälp från Milko.

– De fick smaka, gå runt och titta på processen för att göra fil och yoghurt, säger Bertil Wennberg, konsumentansvarig hos Milko.

Uppenbarligen föll produkterna massajerna i smaken, för de bad Bertil Wennberg att bli deras rådgivare när det första massajmejeriet ska byggas. Till sommaren åker Bertil Wennberg till Tanzania för att se hur långt de kommit med mejeriet och bidra med råd och tips, skriver tidningen ATL.