Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mille Markovic mördad

Annons

Mille Markovic, känd kriminell och före detta porrklubbsägare, sköts på torsdagskvällen ihjäl i Stockholm, uppger flera medier.

Polisen söker efter två gärningsmän och en äldre vit bil.

Polisen larmades klockan 18.14 till Ulvsunda i nordvästra Stockholm. En man satt då livlös i en bil med blödande sår i huvudet.

– Flera vittnen har hört av sig och hört flera skott avlossats, säger Albin Näverberg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

– En vit bil av äldre modell och med släckta lysen har setts köra från platsen.

Flera medier namnger Markovic, aftonbladet.se med hänvisning till poliskällor, och uppger att han sköts med fyra skott.

Markovic friades så sent som i december i fjol för anstiftan till mordförsök vid en skottlossning mot en sexklubb i Stockholm. Åtalet lades ner sedan ett vittne tagit tillbaka tidigare uppgifter.

I november i fjol åtalades han för sexuellt ofredande.

Markovic har flera gånger suttit i fängelse. I åtalen mot honom genom åren märks narkotikabrott, grovt vapenbrott, olaga hot, häleri, brott mot knivlagen, ekonomisk brottslighet, trafikbrott men det finns också olika civilrättsliga tvister.

Lars Byström, kommissarie vid länskriminalpolisen i Stockholm, säger sent på kvällen att flyktbilen inte har hittats.

I fråga om den skjutnes identitet säger Byström:

– Vi lämnar inte ut några uppgifter i nuläget om personen.