Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milstolpe för Edler – men Lundqvist blev bäste jämte efter sju straffrundor

Under söndagskvällen ställdes NHL:s två jämtar mot varandra. Alexander Edler fanns på isen för sitt Vancouver Canucks och i New York Rangers mål stod Henrik Lundqvist. Vann gjorde Lundqvist efter en sju rundor lång straffläggning.

Alexander Edler, nyligen tillbaka från skada firade 700 matcher i världens bästa hockeyliga i går kväll. Edler firade även milstolpen 300 poäng tidigare under säsongen i ett Vancouver Canucks som har överraskat många den här säsongen.

– Jag tycker att det känts bra för egen del. Jag hade en bra försäsong och start på säsongen, jag var ordentlig på gång innan skadan. Som lag har vi spelat bra under hösten och jag tycker vi spelar bra över hela isen, säger Edler i en tidigare intervju med Östersundsposten.

Milstolpen på 700 matcher fick däremot inte firas med en seger. I stället var det Lundqvist och hans New York Rangers som tog hem de två poängen. Lundqvist var starkt bidragande med 29 räddningar och en stark insats i straffläggningen.

– Vårt facit är riktigt bra, men den här ligan är samtidigt så jämn. Man måste förtjäna det varje kväll och förbereda sig på ett speciellt sätt och ge en speciell insats för att få några poäng. Det var tufft, men vi fick jobbet gjort med en riktigt stark tredjeperiod i kväll, säger Lundqvist till Hockeysverige.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här