Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mindre skattepengar in i Berg

En försämrad skatteprognos gör att Bergs kommun måste använda ytterligare 3,7 miljoner kronor från sin resultatutjämningsreserv för att klara nästa års budget. Dessutom måste man sänka överskottsmålet.

Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen då man reviderade de preliminära budgetramar för 2015 som kommunfullmäktige klubbade i mars i år.

Jämfört med det tidigare rambeslutet höjs ramarna sammantaget med 1,9 miljoner kronor. Största höjningen får verksamhetsnämnden med 1,5 miljoner till 383,2 miljoner kronor. Kommunstyrelsens ram höjs med 300 000 kronor till 54 miljoner kronor. Miljö- och byggnadsnämndens ram höjs med 100 000 kronor till 3,2 miljoner kronor.

Skatteprognosen från slutet av april visar att skatteintäkterna minskas med 5,7 miljoner kronor jämfört med den tidigare prognosen. Främst minskas utjämningsbidraget till LSS-verksamheten.

I det tidigare budgetförslaget hade kommunen hoppats kunna höja den nuvarande resultatnivån till 2 procent, men den ligger nu kvar på 1 procent även under 2015.