Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ministerbesök i länet

På onsdagen besökte jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) Östersund. Under dagen hann hon besöka flera verksamheter och även ge en pik till ledningen för Östersunds kommun.

Att Östersunds kommun har skapat ett eget centrum för våld i nära relationer behöver inte innebära att de ska sluta att finansiera Kvinnojouren. Det ansåg jämställdhetsminister Maria Arnholm efter att hon gjort ett besök på det nya centret.

– Både centret och kvinnojouren behövs och de har inga problem att samarbeta sinsemellan. Då är det olyckligt om man, som jag tolkar det, spelar ut dem mot varandra, säger hon.

Det andra stoppet på resan var Persson Invests huvudkontor där koncernchefen Björn Rentzhog och Bilbolagets vd Ylva Andersson höll en företagspresentation och berättade om hur de arbetar med jämställdhet inom sina ofta mansdominerade affärsområden.

Bakgrunden till besöket är en undersökning som visar att antalet kvinnliga chefer inom Jämtlands näringsliv minskat från 410 till 330 stycken sedan 2001 och att Persson Invest anses vara en av de aktörer som försöker förändra detta.

– I det här fallet behövs det inga piskor eftersom viljan finns. Här är problemet snarare att så väldigt få kvinnor har de utbildningar som krävs, säger hon.