Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minne: Kerstin Selander

På något sätt går livet vidare, trots att det känns tyngre att andas och framtiden tycks tom utan Kerstin. Hon dog i sitt hem i gryningen den 9 maj.

Vi lärde känna varandra för femtio år sedan, när vi båda var unga, nygifta och väntade våra första barn.

Vänskapen med Kerstin Var värdefull på många sätt. Hon hade sina rötter i Östersund och Jämtland och kunde till exempel tålmodigt förklara för mig som nyinflyttad var Torvalla låg, för där hade familjen haft sommarställe när hon var liten.

Kerstin var en mycket mångsidig människa. När de fyra barnen började skolan arbetade hon själv som lärare och då kom hennes stora kunskaper om naturen väl till pass. Med fjällkompisarna åkte familjen Selander ofta på tur med Karin och Sture Nordquist som ledare.

Kerstin var också en duktig tennisspelare. Framför allt tyckte hon om att spela dubbel, både i tennishallen och i Sörfjärden, sommarparadiset, där hennes smashar var fruktade. Golf var också en favoritsport.

Kerstin tog även aktiv del i Östersunds kulturliv: teater, konst, musik och föredrag av allehanda slag. Otaliga är de filmer vi "drog iväg på" och intensivt diskuterade på vägen hem.

Kerstin var en varm, trygg och förstående människa, mycket uppskattad av en stor vänkrets. Vi tackar henne för alla de vackra minnen hon gett oss.

Vi saknar henne.

Vännerna

genom Ingrid