Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Stig Sellström

Annons

Vår pappa, Stig Sellström, har ofattbart och oväntat lämnat oss.

Stig föddes som nummer fyra i en syskonskara på sju. Han flyttade som fyraåring till Berge-Frösön till Rickard och Agda Sellström som senare adopterade honom.

Efter sjuårig skolgång började han arbeta som plåtslagarlärling. 1956 började han som hantverkare och eldare vid Frösöklinikerna. Han vidareutbildade sig senare till elektriker. Han fortsatte att arbeta vid Frösöklinikerna fram till pensioneringen.

1960 träffade han vår mamma, Calise och de gifte sig året därpå. 1962 föddes Solveig, 1963 föddes Kerstin och lillebror Mikael föddes 1971.

Stig var en riktig ”karlakarl”. Som barn såg vi aldrig vår pappa sitta inne sysslolös efter arbetet. Han skötte om gården, marken och skogen samt sitt stora intresse travhästarna. Uppfödningen och träningen upptog mycket av hans vakna tid, vilket också gav fina framgångar. Pappa var en allkonstnär som kunde fixa det mesta och han gav oss hjälp och råd oavsett vad det gällde.

I påskhelgen 1990 drabbades pappa av en stroke men tack vare sin starka fysik kom han tillbaka i arbete på halvtid.

Jakt och fiske var viktiga delar av hans liv vilket han ägnande sig åt in i det sista.

Pappa var en mycket hemkär person som levde sitt liv på gården i Berge och stugan i Hackås om somrarna. Han och mamma gjorde dock några utlandsresor till USA, England, Tyskland och Grekland, resor som gjorde stort intryck på honom och som han gärna berättade om.

Pappa månade om oss barn och barnbarn och var omåttligt stolt över oss. Det känns bra för oss att ha med oss nu när vi inte längre kan få hans hjälp eller höra hans skratt över kaffekoppen.