Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Margit Skoglund

Margit Skoglund, född Johansson, Rossön, har efter en längre tids sjukdom avlidit i en ålder av 76 år.

Margit sörjs närmast av barnen Maria och Mats med familjer, samt övrig släkt och vänner.

Margit föddes i Bölen, Bodums socken, numera Strömsunds kommun och växte upp som nummer sex i en syskonskara på elva barn, varav sju pojkar. Hon växte således upp bland pojkar och blev redan som liten en särpräglad ”pojkflicka”. Hon blev kavat, stark och duktig och en förebild för sina yngre systrar, som inte var så tuffa. Lekarna präglades även av typiska pojklekar.

Efter folkskolan var det den egna försörjningen som gällde. Margit började arbeta som servitris vid Bergkvists konditori i Backe där hon blev kvar ett flertal år. Därefter var det ”Handels” som gällde och hon arbetade lång tid på Konsum i Rossön. Så småningom växlade hon spår och började inom sjukvården. Hon arbetade på Backe sjukhem, för att så småningom gå över till åldringscentret i Rossön.

1958 gifte hon sig med Lars-Gustav eller Gösta som han alltid kallades för och i äktenskapet föddes två barn.

Margit var till sin läggning utåtriktad, positiv och glad. Hon var lättsam att umgås med och kände byns befolkning väl eftersom hon blev hembygden trogen i hela sitt liv. Till följd av makens arbete utanför orten var han borta hela veckorna och Margit ansvarade för hemmet och barnen. För henne var ingenting omöjligt, hon fixade det mesta.

Margit tyckte om att vistas i skog och natur och var road av fiske, skidåkning samt trädgårdsskötsel. Hennes blomrabatter var prunkande med prydnadsväxter, rosor, dahlior och övriga perenna växter. Vidare plockade hon bär, odlade potatis och grönsaker för familjens behov. Margit älskade att dansa, hon broderade och stickade.

Margit gav även sina föräldrar tillsyn och omsorg, vilket gav dem styrka, trygghet och stor glädje på ålderns höst. Hennes insats som var både hedersam och aktningsvärd känner vi övriga syskon stor tacksamhet inför.

År 2002 dog hennes älskade Gösta efter många års sjukdom. Livet förändrades avsevärt för Margit, som sedan flera år själv drabbats av sjukdom. De båda slutade sin jordevandring på sjukhemmet i Backe.