Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Elise ”Lissy” Berg

Lissy har efter några månaders sjukdom avlidit på Ängegården i Brunflo i en ålder av dryga 85 år.

Hon var dotter till Frida och Oskar Kjellberg, Gråsjön, Bräcke och hon fick tidigt börja hjälpa till på föräldrarnas jordbruk.

Senare började hon att arbeta i telefonväxeln, men hjälpte även gärna till med andra sysslor runt om i bygden.

I början av 50-talet träffade hon sin blivande make Nisse och 1952 föddes dottern Agneta. År 1955 gick flyttlasset till Skogsbyn i Kall där maken var skogsarbetare.

1957 flyttade familjen till Edsele där maken fick anställning vid SCA. Lissy fick en tjänst vid Posten, men var även behjälplig vid skogsplantering.

1966 flyttade familjen till det nyinköpta huset i Lockne och Lissy fick anställning på Söderbaren i Östersund där hon sedan jobbade i många år.

Hon anställdes senare som vårdbiträde på Grytans ålderdomshem tills det lades ner och blev förflyttad till Ängegården i Brunflo med samma arbetsuppgifter som tidigare. Där trivdes hon bra och blev kvar fram till sin pensionering.

På julafton 1972 födde Neta första barnbarnet, Maria, som följdes av Malin 1976 och Matilda 1980, vilka sedan i sin tur berikade Lissys liv med sju barnbarnsbarn.

Lissy var en ”bakerska” av stora mått och bakade såväl matbröd som ”småkrus”, men även hemmets skötsel låg henne varmt om hjärtat.

Hon sörjs närmast av dottern Neta, svärsonen Bosse samt de tre barnbarnen med familjer.