Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Sonja Danielsson

Sonja Danielsson, född Andersson, Strömsund, har avlidit i en ålder av 83 år.

Sonja föddes i Sörviken, där hon växte upp. Vid tidig ålder började hon arbeta som hembiträde hos en familj i Hammerdal. I mitten av 40-talet fick hon anställning på Konsumbageriet I Hammerdal. Arbetet bestod av att ta emot brödbeställningar från de olika Konsumbutikerna, till antalet 28, att packa brödet samt att se till att leveranserna kom i väg med bil.

Sonja träffade sin blivande man Bror 1957 genom sitt arbete, då han var butiksföreståndare på Konsumbutiken i Ede. Efter giftermålet 1959 arbetade hon ytterligare två år på bageriet, innan hon fick arbete i samma affär som maken.

De flyttade så småningom först till Rörösjön, därefter Alby, där makarna jobbade tillsammans på Konsumaffärerna.

I mitten på 60-talet flyttade makarna till Strömsund. Där arbetade Sonja i Wiks matvaruaffär. Sonja var plikttrogen och duktig. Hon var väldigt omtyckt på arbetsplatsen både av kunder och sina arbetskamrater samt arbetsgivare.

Efter en bilolycka på 80-talet blev hon förtidspensionerad.

Makarna byggde ett hus på Öhnvägen som de flyttade in i 1974. Där bodde de i 31 år tills de 2005 fick en lägenhet på Strömbacka.

Sonja var en sann djurvän. Både fåglar och fyrbenta vänner skulle ha mat. Otaliga var de fågelfrösäckar som inhandlades. Hon och maken hade under årens lopp både egna hundar och katter.

För cirka tio år sedan miste maken synen och Sonja har verkligen ställt upp för honom och varit hans stora stöd och hjälp.

Alla som lärde känna Sonja upplevde henne som en mycket positiv person. Hon var en glädjespridare, som alltid tänkte på andra före sig själv. Saknaden blir stor för oss efterlevande.

Närmaste anhöriga är maken Bror, systern Gullan med make Olle, Västerås samt systerdottern Lena med barnen Rebecca och Erica, Ljungsbro.